Fight Club Η Ταινία που Άφησε Εποχή

Fight Club Η Ταινία που Άφησε ΕποχήΕλληνικός Τίτλος: FIGHT CLUB
Ξένος Τίτλος: FIGHT CLUB
Σκηνοθέτης: DAVID FINCHE
Πρωταγωνιστούν: Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter, Meatloaf
Έτος παραγωγής: 1999
Διάρκεια: 139

Πόσο καλά γνωρίζεις τον εαυτό σου αν ποτέ δεν έχεις εμπλακεί σε καυγά; - Τyler Durden o Νόρτον υποδύεται έναν νευρωτικό, μικροβιοφοβικό και υποχόνδριο σε βαθμό ψύχωσης, υπαλληλάκο, του οποίου το σύμπαν ολόκληρο ανατρέπεται όταν γνωρίζει τον "φευγάτο" Πιτ, έναν χαρισματικό έμπορο με διεστραμμένη και αναρχική κοσμοθεωρία.Ο αυτοκαταστροφικός Νόρτον ιδρύει με τον Πιτ μια λέσχη όπου περιθωριακοί τύποι μυούνται και απολαμβάνουν τις χαρές της σωματικής βίας ώσπου το "fight club" τους τυχαίνει μεγάλης αναγνωρισιμότητας και υποδοχής.

Ρεσιτάλ ερμηνείας για τους δυο καταξιωμένους ηθοποιούς. Απο τη μια ο Νόρτον, ηθοποιός "χαμαιλέοντας", ικανός για τα πάντα και ευσεβής πόθος κάθε σκηνοθέτη. Από την άλλη ο "γόης" του Χόλυγουντ που με την ερμηνεία του σε δύσκολές ταινίες έχει αποδείξει ότι δε βρίσκεται τυχαία όπου είναι και ότι οι ωραίοι (στην Αμερική τουλάχιστον) διαθέτουν ταλέντο αλλιώς πάνε από εκεί που ήρθαν. Η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ τα καταφέρνει άψογα στο ρόλο της ψυχωτικής, αρρωστοφοβικής ερωμένης και των δύο.(;;;)
Τι να πρωτοπεί κανείς για το "FIGHT CLUB";Πέρα από τις σπουδαίες ερμηνείες,σα σύλληψη είναι απίστευτο! Κι όσο η ώρα περνάει, η δράση κλιμακώνεται, κι όταν προς το τέλος οι σκηνές μπλέκονται και καταλαβαίνεις τι διάολο συμβαίνει με τον Νόρτον (που κατρακυλάει στις σκάλες όσο οι ουρανοξύστες καταρρέουν)θαρρείς πως βρίσκεσαι κι εσύ στο μάτι του κυκλώνα!

Μικρό tip για τους περίεργους (μόνο για ενήλικες) : 'Όταν η ταινία φαίνεται πως κάνει "σκασίματα" γυρίστε το πίσω και πάιξτε το με το pause (για πολύ αργή κίνηση).Έτσι θα καταλάβετε πολλά (οπως π.χ. για τις αντιδράσεις του κόσμου στο σινεμά όπου δουλευει ο Πιτ.)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Yip Man 3 Wing Chun VS Boxer VS Wing Chun Ταινία καράτε

The Mist 2007